Spațiul Public European

eu

 

Învață despre complexitatea Uniunii Europene și a procesului de integrare europeană din perspectivă interdisciplinară!

Participă la un program organizat pe 4 module Jean Monnet (Comisia Europeană), care propune o aprofundare a trei domenii distincte: științe administrative, economie și management și relații internaționale.

Dobândește cunoștințe privind organizarea, funcționarea și reforma Uniunii Europene, politicile economice, financiare, monetare și sociale ale Uniunii Europene.
Înțelege arhitectura de securitate europeană și implicațiile ei asupra extinderii spre Est a spațiului administrativ european.

Dezvoltă cu succes o carieră în Parlamentul European, Comisia Europeană, Comitetul Economic și Social sau oricare altă instituție a Uniunii Europene.

Studiază în singura Facultate de Administrație Publică din România care ofera programe complete de pregatire universitară în științe administrative (licență, master, doctorat).

ADECVARE LA PIAȚA FORȚEI DE MUNCĂ

Pentru Facultatea de Administrație Publică, inserția absolvenților pe piața forței de muncă reprezintă o preocupare continuă.

Studiile în cadrul Facultății de Administrație Publică urmăresc să ajute studenții:

  • să devină LIDERI și să înțeleagă misiunile organizaționale, etica și interesul public, să gestioneze conflictele și să valorizeze diversitatea și multiculturalismul
  • să fie MANAGERI și să analizeze structurile și procesele organizaționale, bugetele și normele juridice
  • să înțeleagă LUCRUL ÎN ECHIPĂ și nevoia de a fi responsabil
  • INOVEZE, prin însușirea teoriilor privind managementul schimbării, proiectarea experimentelor organizaționale și asumarea riscului
  • CERCETEZE, pentru a realiza proiecții manageriale, a analiza opinia publică și a elabora proiecte de politici publice
  • COMUNICE și să înțeleagă nevoile comunităților pe care le reprezintă.

 

Absolvenții Facultății de Administrație Publică pot lucra în: autorități și instituții publice naționale și europene (ministere, primării, prefecturi, Parlament, instituțiile Uniunii Europene), organizații naționale și multi-naționale, organizații non-guvernamentale și non-profit, școli, licee, universități, centre de educație a adulților.


SPECIALIZAREA "SPAȚIUL PUBLIC EUROPEAN"

Specializarea "Spațiul Public European a fost lansată în anul 2002 cu sprijinul Uniunii Europene și a Programului JEAN MONNET. Este singurul program masteral din Facultatea de Administrație Publică și din SNSPA cu cele mai multe cursuri JEAN MONNET ("Politici ale Uniunii Europene și reforma managementului public" și "Extinderea spre est a spațiului administrativ european", titular: Prof.univ.dr. Lucica Matei). Programul este realizat în parteneriat cu Departamentul de Relații Internaționale și Integrare Europeană din cadrul SNSPA.

 

ANUL 1 (60 credite)

Semestrul I: Comunicare interculturală; Rolul organizațiilor internaționale în contextual globalizării; Politica regională a Uniunii Europene; Structuri, mecanisme și instituții administrative ale Uniunii europene.

Semestrul al II-lea: Control financiar și audit public în Uniunea Europeană; Economie europeană; Politici ale Uniunii Europene și reforma managementului public; Proces bugetar și fiscalitate europeană; Practică.

ANUL 2 (60 credite)

Semestrul I: Imagine instituțională în Uniunea Europeană; Politici publice și guvernanță europeană; Politici sociale europene; Sisteme europene de guvernare.

Semestrul al II-lea: Extinderea spre est a spațiului administrativ european; Politica externă și de securitate a Uniunii Europene; Noua arhitectură de securitate europeană în contextul relațiilor transatlantice; Metode și tehnici de elaborare a lucrării de absolvire.

 

Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați și următoarele documente: